tiistai 30. joulukuuta 2014

Underneath the Christmas tree

Ja taas vaihteeksi ollaan jo seuraavaa lomaa viettämässä kun pääsen tätä blogia päivittämään :P Täällä sitä ollaan Isossakyrössä vanhempien luona "taloa vahtimassa" kun vanhemmat ovat lomailemassa Iso-Syötteellä mökillämme. Joulu on vietetty ja uuden vuoden viettoja vain odotellaan. 

Tämä joulu oli aiempiin jouluihin verrattuna hieman erilainen. Vaikka oli tuttuun tapaan ruokapöytä täynnä äidin tekemiä, mahtavia jouluruokia ja olohuoneessa isän ja vanhimman siskon kaatama hieno kuusi, oli tässä joulussa myös jotain surullista. Tänä vuonna nimittäin ensimmäistä kertaa joulupöydän ympäriltä puuttui eräs rakas perheenjäsen. 

Kyseessä oli isoisäni, joka isoäitini kanssa on aina asunut samalla tontilla kanssamme. Olemme asuneet tässä tavallaan paritalossa, missä on eri asunnoista huolimatta hoidettu yhdessä lemmikkejä, peltoja, kasvimaita yms. Isäni vanhemmat ovat siis olleet erityisen läheisiä meille. He ovat nähneet meidän syntymästä asti kasvavan tässä talossa ja olleet osana jokapäiväistä elämäämme. 

Isoisäni nukkui pois 11. päivä joulukuuta. Olin tuona päivänä suorittamassa rästiin jäänyttä tenttiä, jonka ensimmäinen suoritus meni mönkään huonojen uutisten takia. Viime vuoden syksynä ennen tenttiä sain äitiltäni puhelun, että yksi elämänvaiheeni päättyy sinä päivänä ja silloinen avomieheni aikoi purkaa vuokrasopimuksemme. Tämän vuoksi en siis voinut tenttiin keskittyä ollenkaan ja nyt tänä vuonna kun olin uusimassa kyseistä tenttiä sain taas huonoja uutisia. Tällä kertaa toki onneksi vasta tentin jälkeen. Nämä uutiset kuitenkin olivat paljon rankempia kun edelliskerralla.

Jouluaaton aattona pidettiin perheen kesken isoisän saattotilaisuus täällä kyrössä. Kävimme katsomassa ruumista ja käytimme sitä ruumisautolla vielä viimeisen kerran kotona. Eihän sillä joulutunnelmaa aikaiseksi saatu, mutta oli tavallaan helpottavaa viedä isoisä kotona käymään ennen hautajaisia. Kyllä tämä kuitenkin suretti, vaikka jouluaattona sitten saatiinkin vietettyä hyvä ja lämmin joulu. 

Sain taas mukavia lahjoja ja tänä vuonna myös paljon rahaa! Sovimme vanhempien kanssa että saan lahjani rahana, sillä oli vaikea keksiä mitään kummempaa lahjaa tai lahjatoivetta. Lisäksi (tuttuun tapaan) isoäiti antoi rahalahjan ja vielä lisäksi kummitätini, joka oli tänä vuonna myös jouluvietoissa luonamme, antoi lahjansa mukana rahaa. Kyllä siinä siis muutama satanen tuli tienattua ja näin köyhänä opiskelijana sitä osaa todella arvostaa. Sain lisäksi kuitenkin vielä muitakin kivoja lahjoja. 

Ensinnäkin, esitin siskoilleni yhtenä lahjatoiveista suoristusraudan, sillä omani alkoi olla jo aivan lopussaan, vaikka sen jo kerran korjasinkin. Tämän heiltä sitten sainkin! Ja hyvä niin, sillä ensimmäistä kertaa kokeillessani tätä olin erittäin tyytyväinen hiuksiini. Suorat hiukset pysyivät jopa seuraavaan päivään asti, kun yleensä tämä luonnonkiharapää pysyy suorana noin viisi minuttia jos sitäkään. Lisäksi sain heiltä ylisöpön kannellisen pingviinikulhon, jossa tällä pingviinillä on kantena tonttulakki! 

Näin äitini kutovan tuossa joskus sellaisia hmm... miksiköhän niitä kutsutaan... kynsikkäitä (?) ja ihastelin heti kun olivat niin hienon väriset ja kaikkea. Jouluna sitten sain yhdessä paketissa sellaiset! Ihanalla iPhone laadulla otetuista kuvista ei sitä niin näy, mutta nämä kynsikkäät ovat väriltään oikeasti liukuvärjätyt siniset, joissa lanka on vielä semmoista kimaltelevaa :3 Aivan ihanat, niin lämpimät ja tunnearvoa löytyy <3 


Näiden lisäksi sain vielä suklaata, sukkia, villasukkia ja muuta sellaista :) Postissa tuli myös tilaamaani tavaraa muutamassa erässä ennen joulua. Nämä olivat kai vähän niinkuin lahjoja itselleni :D Näitä tilauksia tuli tehtyä jo joku aika sitten, mutta toimituksessa tietysti kestää. Eikä tässä ollut kaikki tilaamani "lahjat", mutta muita odotellaan sitten varmaan ensi vuoden puolella :D Ikävä kyllä näiden mukana tilaamani lahja Hannibalille ei vielä ollut saapunut, mutta onneksi olin hommannut rakkaalle katilleni muutakin. Postissa kuitenkin saapui jo pelihiiri, -kuulokkeet ja latausteline ps3 ohjaimille. 


Tällaista tällä kertaa! Kerrottavaa löytyisi lisääkin, mutta aikaa ei. Väsy alkaa jo painaa päälle, joten lähden vielä pitämään seuraa Tonylle ja pian sitten nukkumattia etsimään. Hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti