lauantai 18. lokakuuta 2014

Pohjoista ja etelää

Sitä ollaan taas jo seuraavalla lomalla ennen kuin uuden postauksen sain aikaan. Syysloma on siis koittanut ja jo viimeisiä lomapäiviä viedään. Paljon on taas tapahtunut, niin iloista kuin surullistakin..

Koulu lähti käyntiin suhteellisen hyvillä mielin ja onnistuneesti, tenttiviikko vain alkaa pikkuhiljaa lähestyä ja stressi toki sen mukana kasvaa. Olen tämän jakson aikana vapaa-ajallakin keskittynyt niin paljon ruotsinkielen oppimiseen, että muiden kurssien sisältö on jäänyt vain koulun tiloissa opiskeluun. Onneksi sentään viikonloppuisin on ehtinyt tapahtua vaikka mitä!

Ensinnäkin, tuossa kolme viikkoa sitten viikonloppuna lähdimme perheen ja meidän siskosten miesten kanssa Iso-Syötteelle mökillemme viettämään äidin 50 vuotissyntymäpäiviä. Aluksi äiti ei niitä edes halunnut viettää, mutta päätyi lopulta pieniin juhliin muutaman sisaruksensa kanssa. Viikonlopusta sukeutui kuitenkin aikamoiset! 

Järjestimme mökkimme saunatiloihin äidille yksityisen Kontio Spa -kylpyläelämyksen, missä äiti pääsi rentoutumaan pilipalirentoutusmusiikin säestyksellä samalla kun sai kuorintaa, hierontaa, manikyyria ja pedikyyria. Samaan aikaan keittiön puolella valmistui voileipäkakkuja ja muita leivonnaisia. Ruuan, kakkukahvien ja rupattelujen jälkeen lähdimme Syötteen rinteiden läheisyyteen seuraamaan Luppovesi palaa -tapahtumaa, ja lähinnä sen mahtavaa ilotulitusta! Palattuamme mökille kuuntelimme musiikkia äidin nuoruudesta ja tanssimme koko porukka olohuoneen lattialla. Sai siinä vähän tanssiopetustakin äitiltä erilaisiin tanssityyppeihin, mitä hän on itse harrastanut isän kanssa tanssikursseilla. Ilta sujui siis mahtavasti ja ainakin itselläni oli todella hauskaa! 

Sunnuntaina ennen lähtöä käytiin vielä Pudasjärven ilmailukeskuksella, missä äitiä odotti yllätys. Isä oli nimittäin järjestänyt äitille mahdollisuuden päästä lentämään lentokonetta! Sinne äiti lähti lentäjän kyytiin kahden hengen koneeseen katselemaan synnyinpaikkansa kauniita maisemia ylhäältä käsin. Ja pääsi tosiaan kuulemma itsekin sitä konetta ohjaamaan. 

Lyhyesti kuvailtuna näin sujui siis tuo synttäriviikonloppu. Viime viikonloppuna lähdimmekin sitten Helsinkiin Tonyn ja hänen perheensä kanssa (mukaanlukien perheenjäsenten miesystävät ja lapset). Helsinkiin lähdettiin Tonyn isoisän siunaustilaisuuteen. Yövyimme Tonyn isoäidin luona, joka oli kyllä aivan ihana. Tunsin oloni heti kotoisaksi ja tervetulleeksi astuessani hänen asuntoonsa ja tervehtiessäni häntä ensimmäistä kertaa. Tunsin jopa olevani osa kyseistäkin perhettä <3. Vaikka matkan syy olikin mitä surullisin, sujui muuten koko reissu mukavasti. Kappelissa istuessani vain harmittelin ajatuksella, etten ehtinyt tätä ihmistä tapaamaan. Tony oli puhunut hänestä vaikka mitä mukavia tarinoita ja jo sen perusteella olin saanut hänestä tietyn kuvan mieleeni, minkä takia itsellänikin tuli hieman tippaa linssiin.

Myllypuro ja Tonyn siskon poika <3
Tällaisia reissuja on siis ollut ja enemmänkin olisi kerrottavaa, mutta jätetään ne ensi kertaan kun kerta jo näinkin pitkä teksti tuli näistäkin. Syysloman viimeinen päivä lähtee huomenna käyntiin ja sen jälkeen saa alkaa valmistautumaan tenttiviikkoon, joka lähtee kuun viimeisellä viikolla käyntiin :S 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti