maanantai 14. heinäkuuta 2014

iRonic

Palasin noin viikko sitten takaisin Seinäjoelle. Ennen sitä olin Teuvalla talonvahtina, kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin. Siellä oli mukavaa, rentoa ja kotoisaa. Harmi vain, että keskellä rauhaisaa lomaviikkoa sain hommattua itselleni pahan flunssan. Ensimmäisenä flunssapäivänä kuumetta oli varmastikin vähintään 39 astetta ja kurkussa tuntui siltä, kuin joku olisi parkkeerannut autonsa sen päälle. Kipu oli sanoinkuvaamaton ja olo mitä tukalin. Onnekseni olo alkoi kuitenkin selkeästi paranemaan jo seuraavana päivänä, vaikka lähelläkään tervettä ei tietenkään vielä oltu. Olisi ollut vaikka mitä kivaa tehtävää, mutta flunssan rajoittamina kaikkea ei päässyt toteuttamaan.


Päällä New Yorkista tuliaisina saatu 
kaulakoru ja korvakorut :)
Lopulta kuitenkin oloni oli sen verran jo parempi, että pääsin edes uimaan. En ole uinut moniin vuosiin, sillä vaadin siihen paikan missä ei ole muita ihmisiä. Nyt se oli mahdollista ja tuli sitä polskittua jo hyvän aikaa. Nautin vedestä suunnattomasti ja siksi olikin ihanaa tällainen tilaisuus päästä uimaan omassa rauhassa.

Tuolla reissulla tuli sitten käytyä vielä Kauhajoella shoppailemassa, suunniteltua ja pohjusteltua öljyvärimaalausta, leikittyä koirien kanssa ulkona, ruokittua poneja ja pupuja, sekä lisäksi tiivistin vielä tulevan mobiilisaunan polyuretaanivaahdolla :) Teuvalla on siis tulossa sauna-ajot elokuun alussa, jonne Tony ja hänen siskonsa mies Tomi ovat rakentaneet peräkärrysaunaa. Itse olen menossa myös mukaan ajoihin. 

Mukava viikko oli siis Teuvalla ja nyt olen tosiaan takaisin Seinäjoella. Harmikseni vain sain hommattua itselleni korvatulehduksen tuon flunssan päätteeksi, joten sain antibiootit viime tiistaina. Siispä olen nyt nauttinut aamuin illoin lautasellisen jogurttia amoksisilliinirouheen kera! Minä kun en allergialääkkeitä suurempia pillereitä pysty nielemään, vuonna 2007 turvonneen kurkkuni takia, niin joudun murskaamaan ne. 

Olen tässä viikon sisään nähnyt kavereita, kuten Ninaa, Veeraa, Tumea ja Samppaa, kun ei ole juhannuksen jälkeen oikein ollut mahdollisuutta. Kaupoissa on tullut käytyä ja hermojakin on menetetty vähän väliä. Muun muassa laturin etsiminen iPhonelle oli lähellä mahdotonta tässä kaupungissa, sillä Applen latureita ei tunnuta myyvän muualla kun iTronicissa. Se taas ei ole ikinä auki, kun sinne yrittää mennä. Mobiaa ja Hamaa myydään vaikka missä, mutta tuo puhelimeni on todella herkkä eikä juuri lataudu kuin alkuperäisillä applen latureilla. Hätätapauksessa kuitenkin päädyin ostamaan Haman autolaturin, sillä löysin semmoisen tarjouksesta kympillä. Ikäväkseni jouduin kuitenkin taas pettymään huomatessani, ettei se lataa sitten ollenkaan. Lopulta kuitenkin löysin edes yhden toimivan latauskaapelin citymarketista ja toivotaan, että sillä pärjätään jonkin aikaa.

Tony tuli viikonlopuksi Seinäjoelle, joten olen hänen kanssaan viettänyt aikaa. Eilen kävimme Biltemassa shoppailemassa ja pian alkoi tehdä mieli leipoa, joten kävimme minimanissa ostamassa tarvittavia ainesosia. Päätin sitten leipoa minikokoisia kinkkupiiraita, käyttäen hyväksi juuri biltemasta ostamaani muffinivuokapeltiä. Uunin lämpötila olisi saanut olla alhaisempi, sillä pinnasta tuli hitusen tarkoitettua tummempi. Siltikin, maku oli todella hyvä ja niissä oli pientä lempeää tulisuutta, mikä kruunasi kokonaisuuden. Täytettäkin tuli ehkä vähän liikaa, mikä näkyi siinä, että piiraiden reunat eivät näkyneet yläosassa ollenkaan. Näyttävät siis mielestäni vähän muffinimaiselta. Ulkonäkö ei siis ollut täydellinen, mutta sen verran hyviä olivat, että tuli kaikki syötyä illan aikana. Kyllä näitä voisi leipoa uudelleen, ottaen opiksi virheistä tietenkin :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti