sunnuntai 22. joulukuuta 2013

I am the board master!

Nyt on viimeisinkin tenttiviikko tälle vuodelle ohi ja loma on alkanut! Isosiskoni tulivat eilen Pohjanmaalle ja tänään menen minäkin kyröössä käymään. Itse asiassa pitäisi varmaan jo alkaa valmistautumaan lähtöön kun junalla pitää sinne kulkea. Takaisin onneksi pääseekin autolla.

Mutta jos sitä pikaiseen tässä kertoisi tämän viikon tapahtumia. Ensimmäisenä pakko kuvan kera hehkuttaa, mitä olen saanut aikaiseksi viimeisellä kouluviikolla! Edellisellä jaksolla meillä nimittäin jo alkoi piirilevysuunnittelun kurssi ja jatkui tämän jakson loppuun. Tällä viikolla kuitenkin sain suunniteltua piirilevyni loppuun omatekemiä komponentteja myöten. Tunnit loppuivat, mutta vein parisen tuntia vapaa-aikaani siihen että sain jyrsittyä suunnitelmasta ihan konkreettisen piirilevyn! Kaikki eivät jyrsimään lähteneet, mutta itse halusin hyödyntää koulun laitteita sen verran että saisin ehkä jonain päivänä käyttöönkin tuon piirilevyn.

Kuvassa heikosti näkyvä (pahoittelen puhelinlaatua) piirilevy on siis keskusyksikön tuulettimen tarkkailija, joka ilmoittaa käyttäjälle kahdella vihreällä ja kahdella punaisella ledillä, sekä summerilla, toimiiko tuuletin vai ei. Punaiset ledit ilmoittavat kahdesta vikatapauksesta: 1) tuuletin ei pyöri langoitusvian tai moottorin käämin palamisen takia (virtaa ei kulje) tai 2) tuuletin ei pyöri koska on juuttunut kiinni (virtaa kulkee liikaa). Vihreät ledit taas näyttävät kaiken olevan kunnossa. Oli kyllä tarkkaa puuhaa, mitat ja laskelmat täytyi olla täysin oikein ja kytkennät ja kuparoinnit oikeassa paikassa. Mutta ihan kätevä piirilevy, etenkin lämpöongelmista kärsiviin tietokoneisiin. Kuten näkyy, komponentteja en vielä ole levyyn juottanut, mutta jonain päivänä kun sen ehdin hoitaa, saan tämänkin käyttööni :) Tuota oli kyllä ihan kiva suunnitella ja vielä parempaa oli nähdä työn tulos. Minä ohjasin board masterilla ja laite teki työn. Aikaa siihen meni, mutta se ei haitannut yhtään. Tämä kurssi myös vahvisti sen, että sulautetut järjestelmät on juurikin se mihin haluan suuntautua. Ei ole pelkkää ohjelmointia ja koodaamista vaan pääsee tekemään jotain konkreettista. 

Siinä se valmistuu

Asiasta toiseen, YleX:n Joulusinkku-biisi on soinut kohta viikon putkeen tauotta päässäni! Ei siinä, hauskahan biisi tuo on, mutta kyllä sitä silti hämmästelee miten ei mikään muu jää päähän soimaan. Näen aina päässäni sen kuuseksi pukeutuneen ilmeenkin kun se pukki twerkkaa sitä vasten :DD


Ei siinä, minä alan nyt valmistautumaan kyrööseen lähtöön. Hyvää joulunodotusta kaikille! :)

Ps. Ainiin, värjäsin eilen tukkani vähän erilailla kun ennen. Siitä ehkä sitten lisää kuvien kera ensi postaukseen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti