sunnuntai 11. elokuuta 2013

From your own potato patch

Taas olisi vuorossa ruokapostaus - ahoy aurajuuston ystävät! Tuossa eräs päivä pian sen Syötteen reissun jälkeen olin vanhempieni luona kylässä koiraa hoivaamassa, kun he itse olivat Kroatiassa reissailemassa moottoripyörillä. Yllättäen nälkä iski ja oletin tietenkin jääkaapin olevan täynnä ruokaa. No niinhän se olikin, mutta jokaisesta reseptistä minkä kaapin tarvikkeista keksin puuttui aina jokin oleellinen ainesosa. Aloin siis penkomaan äitini valtavaa ja monipuolista reseptikaappia, joka pursui niin ostettuja reseptikirjoja kuin myös hänen itsensä ja sukulaistensa tekemiä reseptejä. 

Selailun jälkeen bongasin sieltä reseptin, joka kutkutti mieltä ja päätin vielä pysyä hengissä sen verran, että kävisin kaupassa ostamassa tarvittavat ruokatarvikkeet. Pian tämä hätänälkä menikin pikkuhiljaa ohi ja sain rauhassa kokkailtua hyvää ruokaa. Tämä ruoka oli aivan mielettömän hyvää niin itseni kun muidenkin mielestä, joten päätin jakaa tämän reseptin tännekin kokkailusta innostuneille. Bon Appétit!


Sinihomejuusto-perunapaistos

Tarvikkeet
10 perunaa (kaivoin omasta maasta :D)
1 sipuli
1 paprika (tai vaihtoehtoisesti purkki säilöttyjä paprikasuikaleita)
2,5 dl Valio maustettu 3 juuston ruokakermaa
100 g murennettua sinihomejuustoa
80 g juustoraastetta
mustapippuria
valkosipulijauhetta
aromisuolaa

Ja näin se tapahtuu:

1. Keitä perunat
2. Sillä aikaa kuori ja hienonna sipuli, sekä suikaloi paprika. Raasta myös juusto valmiiksi, jos et valmista raastetta ole ostanut.



3. Kun perunat ovat valmiit, kuori ja viipaloi ne. Laita uuni päälle 200 asteeseen. (Itsellä ainakin potut meinasivat välillä hajota käsiin kun niitä viipaloi, mutta sinänsä sillä ei ole mitään väliä lopputuloksen kannalta vaikka vähän hajalla olisivatkin.)



4. Lämmitä öljy pannussa ja kuullota sipulit
5. Lisää mukaan perunaviipaleet, paprikasuikaleet, murennettu sinihomejuusto ja kerma.
6. Mausta rouhitulla mustapippurilla, sekä valkosipulijauheella ja aromisuolalla. Kiehauta.



7. Kaada seos matalaan uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi uunissa n. 20 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.



Tämän näköisenä se sitten uunista tuli ulos. Oli mielettömän hyvää ja sitä riitti vielä seuraavallekin päivälle reippaasti! Tämän lisukkeeksi pyöräytin vielä jauhelihasta pihvit sekoittamalla kulhossa Ranskalaisen sipulikeiton pussin sisällön, sekä desin vettä ja lisäämällä joukkoon jauhelihan. Muotoilin pihvit ja paistoin pannulla, sopivat muuten tosi hyvin tämän perunapaistoksen kanssa. Tätä ruokaa aion tehdä useamminkin ja suosittelen lämpimästi kaikille aurajuuston ystäville :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti