maanantai 5. elokuuta 2013

Arctica

Nyt kun viimein sain siskoiltani kuvat niin voin päivitellä tänne meidän pohjoisen reissusta. Lähdettiin siis kahden siskoni, Niinan ja Johannan, kanssa Syötteelle missä perheellämme on mökki. Lähtö tapahtui maanantaina 22. heinäkuuta ja takaisin tultiin torstaina. 

Automatka oli hämmästyttävän pitkä, sillä käytiin matkalla kaupoissa. Hassua oli, että neljän tunnin päästä lähdöstä oltiin vasta Kokkolassa kaupoilla :D No siitä citymarketin pihasta lähdettäessä alkoi rakkaan saab 9-5:mme moottorin vikavalo palamaan. Ajamisessa ei kuitenkaan mitään huomannut, joten jatkoimme matkaa peukkuja pystyssä pidellen. 


Jättilakka ja kaksi nälkäistä otusta
Pääsimme kun pääsimmekin lopulta perille, vaikkakin hieman jäljessä aikataulusta. Isostakyröstä lähdettiin viiden aikoihin, joten perillä olisi pitänyt olla puol 11 aikaan, mutta sen sijaan olimmekin perillä yhdeltä yöllä :D Noh, käytiinpä siinä silti niinkin myöhään vielä saunomassa.

Seuraavana päivänä heräsin kun Niina ja Johanna leipoi raparperipiirakkaa. Pian sen jälkeen lähdimme ajelemaan Ranualle kohti arktista eläinpuistoa, vikavalon edelleen loistaessa. Oltiin kuin mitkäkin turistit kun jo ennen portista kulkua räpsittiin hirveästi valokuvia joka paikasta :D Portin ulkopuolella oli tuollainen iso lakka, josta ainakin piti tottakai ja tietysti räpsiä miljoona kuvaa. Lisäksi itse portti oli hienosti koristeltu, joten sitäkin kuvailtiin innokkaasti. 

Ensimmäisenä käytiin lipunmyynnin ohessa olevassa matkamuistomyymälässä ostamassa kortteja, joita sitten läheteltiin onnessa kaikille. Ajateltiin kaupan olevan mahdollisesti kiinni kun olisimme saaneet kierroksen käytyä, miksi sitten käytiinkin siinä ensimmäisenä. Kortit maksoivat kukin 1 € kappaleelta, ja oli ilo huomata, että opiskelijakortilla pääsee itse eläinpuistoon 10,80 € hinnalla! :) Sopi siis hyvin myös näinkin köyhän ihmisen kukkarolle.Kyseessähän on siis arktinen eläinpuisto, joten sinne ei lähdetä leijonia tai kirahveja etsimään. Sen sijaan sieltä löytyi näätäeläimiä ja jyrsijöitä, erilaisia lintulajikkeita, karhuja, susi, ilves, erilaisia peuroja (mm. ihan Bambilta näyttänyt kuusipeura! <3), myskihärkää, poroja.. ja kaikkea muuta sellaista söpöä :) <3 Oma ehdoton suosikkini - ja jonka näkemistä niin innolla odotinkin - oli......waaait for it..... jääkarhu! <3 Muutama näkyi nukkuskelemassa kalliolla, mutta yksi niistä oli uiskentelemassa kokoajan :3 Sillä oli sielä vedessä rengas, jolla se leikki. Oli se söpö kun se yritti uida sen renkaan läpi, mutta raukkaparka olikin niin paksu ettei vatsan kohdalta mahtunut ::DD <3 Näytti niin onnelliselta polskiessaan siellä vedessä viilentymässä. Sama oli ruskeakarhujen kohdalla, nekin oli vain söpönä nauttimassa kylvystään <3 


Siellä se leikkii :3
Pusuttelevat otsot <3
Kierroksen jälkeen käytiin vielä toisessa matkamuistomyymälässä, sekä fazerin liikkeessä shoppailemassa. Tämän jälkeen poistuttiin eläinpuistoalueelta, ja lähdettiin etsimään Alkoa. Noh, sehän oli jo ehtinyt mennä kiinni (ranualla alko menee normaalisti kiinni kuudelta, mutta perjantaina se palvelee kahdeksaan asti :DD) mutta käytiin sitten ostamassa marketista ruokatarvikkeita.

Ranualta lähdettiin sitten ajelemaan takaisin Syötteelle ja matkan varrella näkyi taas porotokkaa toisen perään. Niistähän piti tietenkin aina räpsiä kuvia kuin ei ennen olisi moisia nähnytkään. Mökillä Niina sitten kokkasi meille kunnon kiinalaista ruokaa, mikä oli tosi hyvää, vaikkakin hieman tulista. 


Minä, Leila, Niina ja Johanna
Keskiviikkona päätettiin lähteä Pintamolle tapaamaan kummitätiäni Leilaa ja hänen ystäväänsä Aaroa. Syötiin Aaron asunnolla Leilan tekemää erittäin hyvää ruokaa (parsasta, perunoista, porkkanoista ja muista semmoisista tehtyä perunamuusia) ja lähdettiin sitten pian Leilan mökille siihen ihan lähelle Pintamojärven rantaan. Mökillä lähdimme metsään poimimaan mustikoita, ja niitä siellä kyllä olikin paljon! Mutta niin oli hyttysiä ja muitakin ötököitä, jotka jostain syystä yritti päästä mun silmiin :( Metikössä pyllisteltyämme jonkin aikaa palasimme mökin ulkorakennukselle nappaamaan muistoksi kuvia tästä reissusta, jonka jälkeen lähdimme ajelemaan takaisin omalle mökille Syötteelle. Tuolla Pintamolla menikin koko päivä, joten loppuilta meni sitten vain mökillä rupatellessa Niinan tekemän valkoviini-Sangria -kannun tyhjetessä ja pikkulettejä tehdessä. 
Mun Mökkikuppi jo vuodesta 1999

Seuraavana päivänä koitti lähtö takaisin Pohjanmaalle, vaikka mieluusti sitä aikaa olisi enemmänkin siellä pohjoisessa viettänyt. Paluumatkalla pysähdyimme ensin Ouluun shoppailemaan citymarkettiin, sekä vielä Raaheen vierailemaan serkkumme (sekä Johannan kummitädin) Johannan ja hänen perheensä luona. Oli heitäkin mukava nähdä pitkästä aikaa :) Toinen kummitätini (joka on tämän Johannan sisko) asuu myös Raahessa ja häntäkin olisi mieluusti nähnyt, mutta ikävä kyllä hän oli töissä eikä päässyt meitä näkemään. Kahvittelun jälkeen jatkoimme matkaa kohti Isoakyröä, ja sieltä minä vielä huristin väsyneenä Seinäjoelle kämpille.

Sellainen oli se reissu pääpiirteissään. Mielettömän hauskaa oli, me ei siskojen kanssa ennen olla keskenään oltu reissussa, aina on vähintään miehet ollu messissä, mutta nyt sai oikein viettää laatuaikaa siskojen kanssa :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti