maanantai 23. tammikuuta 2012

Teenage politics


Nyt on näitä presidentinvaaleja kyllä käyty läpi jo miljoona kertaa, enkä yleensä jaksa tämän tapaisista ajankohtaisista ja vakavista aiheista kirjoittaa, mutta nyt on kyllä pakko pistää tekstiä tähän aiheeseen liittyen. Suurimmaksi osaksi sen takia että ketuttaa tämä ihmisten asenne näitä vaaleja kohtaan, pian kuulette miksi.

Itse olen erittäin suvaitsevainen ihminen, ja arvostan yleensäkin homoseksuaaleja enemmän kuin heteroita, sillä niillä tuntuu olevan monipuolisia näkökantoja asioihin, eivätkä ajattele vain itseään. Ainakin kaikki ne homot, joita itse tunnen, omaavat mm. tällaisia hyviä piirteitä. Itse en siltikään äänestänyt Haavistoa, enkä jaksa tässä ruveta perustelemaan syitä, mutta syynä ei todellakaan ollut hänen seksuaalinen suuntautumisensa.

Nyt on tullut luettua vähän monelta eri nettisivulta kommentteja vaalien tämänhetkisistä tuloksista ja nämä kommentit on ne, jotka mieltäni vaivaa. Monet äänestivät Haavistoa, sillä haluavat suvaitsevaisen ihmisen presidentiksi, toiset taas sen takia etteivät halunneet Väyrystä toiselle kierrokselle. Mielestäni kuitenkin ihminen voi olla suvaitsevainen silti olematta itse homo tai tummaihoinen tms., jonka takia tämä homousjuttu ei ehkä ollut se mielestäni tärkein kriteeri äänestystilanteessa.

Järkyttävää on kuitenkin se, mitä kommentteja netissä löytyy eri ehdokkaiden kannattajien välillä. Minusta jokaisella saa olla oma mielipiteensä äänestettäessä, eikä silloin mielestäni kenelläkään ole oikeutta kommentoida asiaa millään tavalla. En itsekään mene tuomitsemaan Väyrysen kannattajia, vaikka itse en missään nimessä häntä halunnut presidentiksi, mutta eipä hän nyt edes toiselle kierrokselle päätynytkään. Mielestäni Haavisto ja Niinistö ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja tulevaksi Suomen presidentiksi, ja vaikka vaalitulos ei olisi sama kuin mitä kukakin toivoo, en silti lähtisi ihmisiä tuomitsemaan. Tulos on mikä on, eikä siinä kiukuttelu auta. Tuolla nyt on näkynyt vaikka mitä tuomitsevaa ja negatiivista kommenttia puolin ja toisin, mutta oma mielipiteeni on, että jokainen äänestää ketä äänestää sellaisilla perusteilla kun haluaa, ja se on vain toistenkin hyväksyttävä. Kuten vanha sanonta kuuluu: Mielipiteistä ei voi kiistellä.

Ja tämä oli minun mielipiteeni!

1 kommentti:

  1. Kommentoin vielä, että mielestäni ihminen ei ole suvaitsematon jos ei äänestä Haavistoa :)

    VastaaPoista