maanantai 30. tammikuuta 2012

The Paprika triangulation

Palaan taas aina yhtä ihanaan ruoka-aiheeseen muistuttamalla kaikkia, että tarkoitukseni ei ole esitellä täällä mitään tuiki tuntemattomia ja erikoisia, viiden tähden ravintolaillallisia, vaan lähinnä erikoisen hyviä ja edullisia reseptejä arkipäiviin. Lisäksi jotkut reseptit olen muuntanut jollain tapaa omaan makuuni sopiviksi tai myös kokonaan kehitellyt itse.

Mutta nyt itse asiaan eli täytettyihin paprikoihin. Täytetyt paprikat ovat varmasti kaikille tuttuja ja niistä on reseptejä monilla eri täytteillä. Aion nyt tässä esitellä itse käyttämääni reseptiä, johon itse suunnittelin mitä siihen laitan, mutta varmasti moni on tälläkin reseptillä saattanut kokeilla, sillä ei tämä niin erikoinen resepti ole. Määrää voi pienentää tarpeen mukaan, mutta itse tein niin että paprikanpuolikkaita oli 6, jotta näitä saisi syötyä sitten illemmallakin nälän tullen ja seuraavana päivänä.

TÄYTETYT PAPRIKAT

Tarvitset:
3 paprikaa
1 pkt Creme bonjour ruohosipuli
(ripaus ruokakermaa jos tahtoo täytteen olevan helpommin sekoitettavissa)
1 pss pakastekasviksia
1 pkt sika-nauta-jauhelihaa
fetajuustoa

1.    Puolita paprikat ja poista siemenet ja valkoiset alueet. Asettele paprikanpuolikkaat uunivuokaan.


2.    Laita kasvikset sulamaan mikroon ainakin 3 minuutiksi ja paista samalla jauheliha.
3.    Kun jauheliha on valmis, lisää kasvikset sekaan.
4.    Sekoita mukaan Creme Bonjour, feta ja halutessasi myös ruokakerma. (Creme bonjour voi olla vaikea sekoittaa kasviksien ja lihan kanssa, joten ruokakerma tekee täytteestä löysempää ja helpommin sekoitettavaa. Muuten ruokakerma ei ole pakollinen). Täyte on nyt valmis.


5.    Lisää täyte paprikan puolikkaisiin ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Halutessasi voit maustaa paprikan basilikalla tai muulla haluamallasi.


6.    Laita ruoka 225 asteiseen uuniin ja paista n. 20-25 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä.


Anna vielä ruuan vetäytyä uunin jälkeen ennen syömistä. Mainittakoon vielä homejuuston ystäville, että aura-sinihomejuusto sopii myös mainiosti näihin täytettyihin paprikoihin, mutta itse en nyt tällä kertaa sitä laittanut näihin.

Erittäin hyvää ruokaa joka päivälle! Ei vaadi mitään lisäksi ja itse ainakin täytyin jo yhdestä puolikkaasta. Tämäkään ei nyt niin kauhean kalliiksi tule ja lisäksi sopii hyvin karppaajillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti