torstai 29. joulukuuta 2011

Oh honey!

Taas palaan ruutuun kokkailujen merkeissä. Tähän väliin mainittakoon, että toissaviikonlopun tuparit meni ainakin omasta mielestäni hyvin, tietysti yhtä jalanmurtumisepisodia lukuun ottamatta L Mutta ei siitä sen enempää, kuin että kiitokset kunnalle pihojen ahkerasta hiekoittamisesta näin liukkailla keleillä!

Tosiaan taas alkoi tehdä mieli kalaa, nam nam, ja päätin sitten kokeilla sen kanssa erästä mielenkiintoista makeutusainetta joka toisi kalaan mukavan maun. Hyvät naiset ja herrat, saanko esitellä…. Hunaja! Ei aiemmin ole tullut mieleenkään laittaa hunajaa suolaisten ruokien sekaan, mutta Joulukaupalla työskenneltyäni päivän luin erään hunajan valmistajan esitteestä ohjeita siitä, minkä kanssa hunaja sopii hyvin. Päätin sitten valmistaa upouudessa keittiössämme rakkaalle avomiehelleni kunnon aterian ja kattaa pöydänkin hienosti! J

Tässä voisin taas kertoa miten kalan valmistin niin voi taas joku kalan ystävä kokeilla tätä joskus. Reseptihän on aivan yksinkertainen, mutta saanpahan täytettä blogitekstiin :D

Tarvitset siis
vuoan
kalan (itse ostin lohta semmoisen kahdelle hyvin riittävän kimpaleen)
juoksevaa tai pehmeää hunajaa (tähän en suosittele halkeilevaa)
sipulia
sitruunaa
tilliä
ruohosipulia

Ensimmäisenä tietysti kannattaa viruttaa kala veden alla kaikesta ylimääräisestä moskasta, ainakin jos on yhtään niin bakteriofobinen kuin minä. Lisäksi itse vielä nypin pois näkyvillä olevat ruodot ettei tarvi niitä syödessä sitten ruveta poistamaan.

1.    Sitten aseta kala vuokaan (luonnollisesti)
2.    Tee kalaan syviä viiltoja. Tämä ei ole pakollista, mutta suosittelen, sillä kun hunaja menee noihin viiltoihin ja koloihin niin maku pääsee silloin muuallekin kuin kalan pinnalle!
3.    Levitä kalan päälle ihan reilu kerros hunajaa (saa pistää reilusti, sillä se ei niin vahvasti siinä maistu kuitenkaan J ) ja huolehdi että täytät sillä myös tekemäsi viillot tai muut kolot.
4.    Lisää sipulirenkaita/-kuutioita/-silppua haluamasi määrä kalan päälle
5.    Siivuta myös sitruuna ja asettele haluamasi määrä kalan päälle ja ympärille.
6.    Lisää hunajaa vielä loraus sipulien päälle (ja halutessasi myös sitruunojen päälle) ja muutenkin ympäri vuokaa
7.    Lisää mausteet (ruohosipuli, tilli..)
8.    Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minNäin saadaan hunajalla kuorrutettu kala. Ja tiedoksi kaikille vielä, että hunaja ei pelkästään tuo makua ruoalle vaan se auttaa myös kalaa/lihaa/kasviksia/mitä vain kypsymään ja tuo hienon värin kypsytettävän ruuan pinnalle J

Kalan kanssa vuokaan olisi hyvä myös pistää vaikka kasviksia tai perunoita, jotka kuorruttaa myös hunajalla, mutta kun itselläni ei uudessa asunnossa ole pakastinta missä kasviksia säilyttää niin tein ilman. Kalan kanssa söin sitten Basmatiriisiä, mikä on mielestäni riiseistä parasta! Niin sanottuna kastikkeena käytin Creme Bonjourin valkosipuli & yrtit –kastiketta joka sopii joka ikisen ruoan kanssa.


Näin siis tehtiin hunajainen kala, ja tosi hyvää siitä tuli! Suosittelen kokeilemaan hunajaa myös kunnon lihan kanssa, kuulemma myös tosi hyvää. Mainittakoon muuten loppuun vielä, että Joulu meni hyvin ja ruoka oli ihan parasta ja sain paaaaaljon kivoja lahjoja! Niitä on niin paljon etten jaksa niitä alkaa luettelemaan tähän. Mutta kun näin jäljessä aina kirjoittelen näitä blogeja niin ei sitä tiedä jos vaikka kesällä pistäsin tänne sit listaa lahjoista : D (enkä tiiä miks blogspot ei suostu vaihtamaan kaikkien kappaleiden fonttia samoiksi...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti