tiistai 22. marraskuuta 2011

The Salmon pie postulate

Oon nyt yhden viikon aikana pyöräyttänyt kolme piirakkaa näillä alkeellisilla leivontataidoillani. Tein aiemmin tässä blogissa mainitsemani piirakan jälkeen toisen piirakan tomaatti- ja sipulitäytteellä. Typerästi ajattelin hyödyntää tehosekoitinta ja murskasin tomaatit ja sipulit mössöksi ja lisäsin sekaan maustetun rahkan. Se ei ollut kovin fiksu idea, sillä mössöstä tuli vaaleanpunaista ja se ikävä kyllä oli sellaista uunista tullessaankin, ja näytti todella todella todella paljon aivoilta. Muuten se olisi varmaan ollut ihan syötävää mutta kun se näytti niin oksettavalta niin eipä sitä pystynyt syömään : D No, harjoitus tekee mestarin.

Tällä kertaa kuitenkin tein hyvin onnistuneen kylmäsavulohipiiraan, joka on näistä piiraistani parhaiten onnistunut. Ehkä pitäisi taas vähän kertoa miten sen tein, että muiden saadessa kokeilla tällä ohjeella, myös itse muistaisin tulevaisuudessa miten sen tein. Ja ei nämä mun ohjeet mitään ammattilaisen erikoisruokaohjeita ole, mutta kun en itse mikään superkokki ole niin ajattelin että jos täällä on joku yhtä hyvä kokki kuin minä niin saa sitten tällä kokeilla jos ei muuta löydä :D

KYLMÄSAVULOHIPIIRAS

Tarvikkeet:
100 g Kylmäsavulohifileitä
1 Kananmuna
½ rasia Kylmäsavulohi –tuorejuustoa
½ rasia Creme Bonjour ruohosipuli –tuorejuustoa
2 dl Kolmen sipulin ruokakermaa
(Lisäksi pistin mustapippurituorejuustoa sekaan, mutta sepä ei paljon siellä maistunut.)


Tässä olisi voinut käyttää sipulia, mutta kun käytin tuota sipuliruokakermaa niin päätin sen olevan tarpeetonta. Lisäksi feta sopii hyvin piirakkaan (150 g), mutta Janne ei tykkää siitä niin siksi en sitä tähän pistänyt. Ruohosipuli –tuorejuustoa ei tarvitse käyttää jos ei tahdo, pelkkä kylmäsavulohituorejuustokin kelpaa (siinä tapauksessa 1 rasia sitä) mutta itse ajattelin sen tuovan lisämakua piiraaseen.

Pohja:
Itse käytin taas Pirkan piirakkapohja –ainespussia, josta tein paketissa annetun ohjeen mukaan pohjan. Pohjan voi kyllä tehdä kokonaan itse, jos tahtoo. Tämä pohja vain sattuu maistumaan mielestäni paremmalta kuin itse tekemäni. Eli voideltuun vuokaan vain pohja sitten ja täytteitä lisäämään.

Täyte:
1.    Suikaloi lohi pieniksi paloiksi ja asettele vuoan pohjalle.
2.    Sekoita kananmuna, tuorejuustot ja kerma hyvin keskenään ja kaada seos vuokaan.
3.    Paista 200 asteessa n. 30-35 min
4.    Koristeeksi voi laittaa lohiruusun ja tilliä.


Näin helposti hoitui tämä piirakka, ja mielestäni se oli tooooosi hyvää! Jannekin oli samaa mieltä. Tätä piirakkaa kyllä tulee tehtyä useamminkin J Seuraava haaste taitaa mennä kohti Key lime –piirasta!

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää hyvältä! Pitää laittaa testaukseen :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Jos vaan yhtään kylmäsavulohesta tai muusta kalasta tykkää niin luultavasti tästäkin :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä todella herkulliselta piiraalta! :) Oon tehny kolme kertaa key lime pieta itse. Suosittelen tätä reseptiä: http://www.reluctantgourmet.com/keylime.htm Mitat ja asteet nyt on jenkkilälle, mutta äkkiäkös noi muuntaa. :) Ja suosittelen tuota valinnaista marenkipäällystettä. Saapahan ainaki ne munanvalkuaiset jonnekki tuupattua. :D S-kaupoista saa halpis kondensoitua maitoa 2e/prk. Markomilk merkiltään. Kun taas muissa kaupoissa taitaa olla sitä jotain merkkituotetta, mikä maksaa jotain päälle 4euroo.

    VastaaPoista
  4. Joo tein tuota key limea, mutta ehdin tehdä sitä jo eri reseptillä kun nyt vasta huomasin tuon sun kommentin. Marenkia ei siis tullu laitettua mutta kuulostais kyllä tosi hyvältä et varmaan pitää kokeilla tuolla seuraavan kerran. Joskus katselin Frendejä ja ihmettelin kun siinä joku joi kondensoitua tölkkimaitoa ja seuraavan kerran kun kauppaan menin niin huomasin sitä hyllyssä ja nyt tajusin et sitä tarvitaan tuohon piirakkaan :D Eikä tosiaan ihan kauheat hinnat ollu, tais olla jopa alle kahden euron. Mut kiitos vinkistä, taidanpa tuota kokeilla seuraavan kerran! :)

    VastaaPoista