torstai 17. marraskuuta 2011

The baking experiment

Toissapäivänä innostuin pitkästä aikaa leipomaan ja aion siitä nyt tässä blogitekstissä kertoa. Tapasin joitain vuosia sitten tehdä paljon suolaisia piirakoita kotona ja nyt päätin tehdä taas sellaisen. Kipaisin siis kaupassa hakemassa tarvikkeita ja vuokia ja ryhdyin hommiin. Tein koko piirakan ihan omasta päästä keksien, mutta loppujen lopuksi siitä tulikin ihan hyvää. Täytteeksihän voi laittaa ihan mitä itse tykkää, mutta itse päätin tällä kertaa tehdä kasvispiirakan. Tässäpä ohje, miten tein piirakan…

Tarvikkeet
1 Piirakkapohja-ainespussi
½ Sipuli
½ Paprika
½ pussi pakastekasviksia
200 g Valio yrteillä maustettu rahka
n. 75 g Juustoraastetta
ripaus Ruohosipulia
  
Pohja:
Käytin tässä Pirkan valmista piirakkapohja-ainespussia, sillä mielestäni sillä tulee hyvänmakuinen pohja piirakalle. Lisäksi se on yksinkertainen ja nopea tehdä.
1.    Tyhjennä jauhoseos kulhoon.
2.    Kaada joukkoon 1 dl kylmää vettä.
3.    Sekoita puuhaarukalla nopeasti sileäksi taikinaksi.
4.    Anna taikinan levätä n. 5 min.
5.    Taputtele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille (n. 26 cm halkaisija)


Täyte:
1.    Suikaloi sipuli ja paprika
2.    Paista pannulla rypsiöljyssä sipuli, paprika ja pakastekasvikset (valitse kasvikset, joista itse pidät, miettien haluatko kokonaisia, suikaloituja vai kuutioituja. Itse käytin kruunusekoitusta)
3.    Kaada ne kulhoon tai muuhun astiaan ja lisää sekaan Valion maustettu rahka. Sekoita keskenään. Voit myös lisätä juustoraastetta, jos haluat sitä joka puolelle piirakkaa.
4.    Levitä mössö piirakkapohjaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja ruohosipulia. Voit myös halutessasi koristella piirakan esim. sipulisuikaleilla tai muilla piirakassa käyttämilläsi kasviksilla.
5.    Laita piirakka 200 asteiseen uuniin ja paista alimmalla tasolla n. 35 minuuttia.




Ja näin piirakka on valmis. Valio maustettuja rahkoja on yrttien lisäksi muitakin makuja, joista voit valita haluamasi. Käyttämäni piirakkapohja sopii myös makealle piirakalle, ja maustetuista rahkoista löytyy myös makuja makeaan piirakkaan. Maustetun rahkan sijasta piirakassa voi käyttää myös tavallisemmin käytettyä kasvirasva-munaseosta, johon tarvitset 2 dl kasvirasvasekoitetta ja 2 kananmunaa.

Jannen mielestä ainakin piirakka oli tosi hyvää, sehän katosikin sitten saman päivän aikana kokonaan :D Tänään ajattelin tehdä ehkä toisen piirakan. Itse tykkään enemmän suolaisista piirakoista, joten niitä varmasti enemmän teen, mutta koska ostin varastot täyteen tuota piirakkapohja-ainespusseja, saatan myös jonain päivänä tehdä makean piirakan. Jonain päivänä haluan kokeilla tehdä Key lime – piirasta, tuota amerikkalaista supersuosittua herkkupiirakkaa!

1 kommentti:

  1. Mausteita ei tähän tarvitse ruohosipulin lisäksi laittaa, sillä tuossa yrteillä maustetussa rahkassa on kaikki mausteet valmiina :)

    VastaaPoista