torstai 24. marraskuuta 2011

American Dream

Oh my god! Toteutin vihdoin aikomukseni ja jatkoin piirakoidenteko-projektiani valmistamalla Amerikkalaista herkkua, Key lime –piirasta! Varmasti jokainen joka on katsonut amerikkalaisia ohjelmia tarpeeksi paljon, tietää mistä piiraasta on kyse. Ikävä kyllä omat piirakantekovälineeni ovat hieman puutteelliset, esim. en omista sähkövatkainta (mutta käytin sauvasekoitinta) tai muuta, mutta ihan hyvin se sitten onnistui. Päätin jo alussa, että jos tämä on hyvää, teen sitä yo-juhliini parin viikon päähän.

No, tuloshan oli….. NAM!!! Sanoinkuvaamattoman hyvää! Tietysti kuitenkin sen verran makoisaa, että tämä suolaisten ruokien suosija joutui pitämään tauon ensimmäisen ison palan jälkeen :D Suosittelen todellakin kaikille tätä!

Tässä nyt sitten ohje niille, jotka tätä innostuvat kokeilemaan…

Tarvikkeet:
Pohja:
13 Digestive keksiä
100 g sulatettua voita
Täyte:
5 Kananmunan keltuaista
397 g Kondensoitua tiivistemaitoa
1 dl Limetin mehua (= mehu n. 4:stä limestä)
1 rkl Limetin kuorta raastettuna (= raaste n. 3:sta limestä)
(Päällys: Limetin kuorta siivuina)

Ja näin se alkaa….

Pohja:
1.    Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi (esim. laittamalla keksit pieneen läpinäkyvään pussiin ja hakkaamalla sitä jollain)
2.    Painele lämmin seos tiiviisti irtopohjaisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille
3.    Esipaista uunin keskitasossa 150 asteessa 10 minuuttia ja nosta jäähtymään
4.    Nosta uunin lämpö 175 asteeseen

Täyte:
1.    Vatkaa keltuaisia kulhossa sähkövatkaimella kunnes ne muuttuvat kuohkeammiksi
2.    Lisää tiivistemaito ja vatkaa edelleen, kunnes seoksesta tulee vaahtoa
3.    Lisää limettimehu ja –kuoriraaste. Sekoita hyvin.
4.    Kaada seos esipaistetun pohjan päälle
5.    Kypsennä piirakkaa 15 min (175 asteessa).
6.    Ota jäähtymään hetkeksi. Nosta jääkaappiin yön yli tai pakastimeen n. 3 tunniksi.
7.    Koristele juuri ennen tarjoilua limetin kuoren siivuilla tai muulla haluamallasi


Tuolta se tuli näyttäneeksi kun en koristellut sitä millään (ehdin heittää limet roskiin) mutta koristeiden kera näyttäisi varmasti mielenkiintoisemmalta. Hyvältä maistui kuitenkin ja jotenkin ne limen kuoren raasteet näytti kivalta tuolla seassa! Näitä reseptejä on enemmänkin, myös marenkien kera, mutta itse tulin käyttäneeksi tätä. Myöhemmin taidan kokeilla niitä muita.. :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti