tiistai 13. syyskuuta 2011

(Woolen) Socks and the City

Välillä miettii että mikä muhun on tullut, minähän alan olla aikamoinen mummeli. Harrastuksien vähäisen puutteen korjaa mm. sienestys ja.....HAH, käsityöt!


Kun oltiin Raippaluodossa tuossa yksi viikonloppu, niin Nina alkoi siellä kutomaan kaulahuivia. Sen jälkeen minua on vaivannut suuri halu päästä kutomaan jotain! Näinpä sitten rakas äitini auttoi köyhää lasta ja kävi kaupoissa etsimässä tyttärelleen lankoja.


Kuvasta näkyykin millaisen ihanan englanninlippu-käsityökopan äiti minulle osti ja sinne vielä kaksi mustaa ja kolme mustaharmaasävyistä lankarullaa ^^. Lisäksi vielä tietysti kutomapuikot.

Miettiessäni mistä aloittaisin, Janne ilmoitti haluavansa minun kutovan hänelle villasukat :D Niimpä siis aloin vääntämään hänelle mustia villasukkia. Aloitin niiden tekemisen eräänä torstaina ja seuraavana päivänä olinkin jo kantalapussa. Aloituksessakin meni ensin reilu puoli tuntia saada se ensimmäinen silmukka puikolle, sillä en millään muistanut millainen silmukka se piti olla. Netistä sitten ohjeita katselin ja yritin saada selvää :D Thank you internet!


Saatuani luotua kaikki 48 silmukkaa vaikeimmalla mahdollisella tavalla ja päästyäni lähes kymmenen riviä eteenpäin, tajusin tehneeni jotain väärin. Sitten aloitinkin alusta! Loppujen lopuksi pääsin jyvälle ja onnistuin kutomaan sukan kantapäähän asti yksin. Sitten täytyikin jo pyydellä äidiltä apua :D Sen jälkeen en ole ehtinyt kauheasti sitä kutomaan, mutta kantapään kavennukset on nyt tehty ja kun ehtii niin pitäisi jatkaa oikeaa kunnes ollaan varpaissa :)

Kunhan olen nämä Jannen villasukat valmiiksi saanut, aloitan tekemään joko pipoa tai kaulahuivia tuosta mustaharmaasävyisestä langasta :) Ajattelin että piposta teen joko semmoisen löysän ja ison rennon pipon tai sitten semmoisen lämpimän talvipipon johon kudon vaikka pandan korvat tai jotain :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti