tiistai 26. huhtikuuta 2011

New York at Silja Line

Dodii taas kerran on aikaa sen verran että ehtii päivittää blogia. Tänään ajattelin kertoa hieman risteilyreissustamme. Eli siis siskoni Johanna täytti maaliskuun lopulla 21 vuotta ja normaalipippaloiden sijasta päätimme juhlia hänen syntymäpäiviään laivalla. Sopivasti Silja Linella olikin risteilyjä New York -teemalla varustettuna, mikä oli toooosi hyvä juttu sillä kyseinen siskoni on suuri New York -fani :D

Risteily sijoittui ajankohtaan 16.-18.4.2011 eli kyseessä oli Päivä Ruotsissa -risteily. Lähdimme siis lauantaina 16 pv ajelemaan aamulla anivarhain mersulla kohti Helsinkiä. Autossa siis oli minä, poikaystäväni Janne, siskoni Johanna ja hänen poikaystävänsä Tero. Espoosta mukaamme lähti vielä vanhin siskoni Niina ja hänen poikaystävänsä Simo. Päästyämme Espooseen lähdimme porukalla julkisia käyttäen kohti terminaalia..

Laivaan astuessamme vastassamme oli amerikkalaisiksi poliiseiksi (NYPD) pukeutuneita naisia, jotka toivottivat meidän englannin kielellä tervetulleeksi laivaan. Hämmennyin astuessani laivan käytävälle, sillä se näytti ennemminkin kaupungilta kuin laivalta! En ikinä ole ollut niin luxuksen näköisellä laivalla! Raahasimme kimpsut ja kampsut hytteihimme ja avasimme ensimmäiset (jolla kulla meistä ehkä viidennet) kaljat. Tutustuimme laivaan ja kiertelimme tax freen ja muut kaupat läpi. Päätimme sitten mennä syömään ravintolaan, jossa tarjoiltiin tyypillisiä amerikkalaisia ruokia. Päätin ottaa lihapullia tomaattikastikkeessa spagetin kera, sillä en ikinä siihen tyyliin ole syönyt spagettia.


Spiderman

Illalla seitsemän ja kahdeksan välillä jossain välissä laivalla esiintyi SPIDERMAN! Tämä siis tarkoitti sitä että Spidermaniksi pukeutunut New Yorkilaismies hyppelehti narujen varassa ihmisten yläpuolella oikean spidermanin tapaan. Alapuolella oli muita amerikkalaisia poliisiasuissa esiintymässä Spidermanin mukana. Se oli tosi siistiä! Myöhemmin illalla menimme tietysti Atlantis Palaceen, kasinoyökerhoon juomaan ja seuraamaan muita hienoja esityksiä rapakon toiselta puolelta.

Lauantain koittaessa heräsimme ihanaan Silja Line themeen (joka sitten soikin koko loppureissun päässä) ja valmistauduimme nousemaan Ruotsiin. Ei se Tukholma mitenkään ihmeellinen ollut mitä jotkut antavat ymmärtää. Mutta oli sielä kuitenkin kymmenellä eurolla kivat feikkivanssit, sekä Rock Zone niminen liike, josta sain kaksi ihanaa hametta 15 eurolla! <3 Lisäksi ostin vielä sinimustaraitaiset sukkahousut ja jostain toisesta samantyylisestä liikkeestä verkkosukkikset, joita olen hamunnut jo kauan! Sitten kävimme syömässä vielä Burger Kingissä roskaruokaa. Muuta en sitten sieltä ostanutkaan, paitsi yhden kaljan paikallisesta pubista.

Batman

Jalkoja särkiessä hirveästä ramppaamisesta ympäri Tukholmaa saavuimme takaisin laivaan. Nukuimme pienet päikkärit että jaksoimme illalla sitten taas pitää hauskaa. Herättyämme kävin suihkussa ja laittauduin iltaa varten. Kävimme syömässä taas amerikkalaisruokaa jonka aikana myös BATMAN esiintyi samassa paikassa, kuin Spiderman edellisenä päivänä! Juoksin tietysti heti katsomaan sitä muiden jäädessä syömään ruokansa loppuun :D


Päätimme vielä tuona iltana mennä katsomaan, millainen on kolmannentoista(aka Tähti-)kerroksen New York Club & Lounge. Meinasin pyörtyä, sillä paikka oli niin sanoinkuvaamattoman hieno ja aivan New Yorkilaisen yökerhon näköinen. Tanssilattian lisäksi siellä oli tanssilattian ympärillä olevat pöydät, sekä lattian takana pari aluetta tiskin molemmin puolin, joissa sai hengailla.

New York Club & Lounge

Reissu oli kaikin puolin mahtava! En usko, että tulen ikinä olemaan yhtä mahtavalla risteilyllä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti